Adamjee Pavilion

Leisure Projects

Project Type:

Slide 301. Adamjee Pavilion Integrating context, landscape and architecture into an entertainment pavilion. Adamjee Pavilion Cross-block-cross 301. Adamjee Pavilion Adamjee Pavilion Cross-block-cross Leisure Projects Leisure Projects

Adamjee Pavilion

Holding 69. Modderfontein. Johannesburg. South Africa.

Project Type: Leisure

Client: Aadil Adamjee
Program : Leisure
Status: Complete – January 2019
Value: R 1 Million (US $70 000)
Area: 70m²

The project encompassed the design of a pavilion as a point of accessible entertainment convergence, maximizing the park and dam context. Bathroom, kitchenette and boat storage facilities were additionally envisioned.

Inspired by Mies van der Rohe’s Farnsworth House and the Glass House by Philip Johnston, the pavilion is characterized by well considered proportionality and simplicity. An expansive sleek and transparent glass box provided the focal point in the design installation. An emphatically light application of structural detailing (thin slab edges, glazing and laser-cut screen – were accommodated to optimize the response to the landscape.

The structure sits lightly and unobstructedly, creating lively reflections of the surrounding trees and blurring the division between “in” and “out”.

#AdamjeePavilion #PavilionArchitecture #BoatHouse #Collaboration @UrbanSignature_ @Colab_ @AmPm
Adamjee-5@2x

Adamjee Pavilion

Holding 69. Modderfontein. Johannesburg. South Africa.

Project Type: Leisure

Client: Aadil Adamjee
Program : Leisure
Program : Leisure
Status: Complete – January 2019
Value: R 1 Million (US $70 000)
Area: 70m²

The project encompassed the design of a pavilion as a point of accessible entertainment convergence, maximizing the park and dam context. Bathroom, kitchenette and boat storage facilities were additionally envisioned.

Inspired by Mies van der Rohe’s Farnsworth House and the Glass House by Philip Johnston, the pavilion is characterized by well considered proportionality and simplicity. An expansive sleek and transparent glass box provided the focal point in the design installation. An emphatically light application of structural detailing (thin slab edges, glazing and laser-cut screen – were accommodated to optimize the response to the landscape.

The structure sits lightly and unobstructedly, creating lively reflections of the surrounding trees and blurring the division between “in” and “out”.

#AdamjeePavilion #PavilionArchitecture #BoatHouse #Collaboration @UrbanSignature_ @Colab_ @AmPm